Skip to content

5 Fakti Kādēļ Dzērvenes Vērtīgas Mūsu Veselībai

cranberry nutritional value per 100g

Kas ir dzērvenes un kāpēc tās ir tik vērtīgas veselībai?

Baudīt svaigas ogas sezonā, tajā skaitā arī dzērvenes, ir lieliska ideja, lai palīdzētu stiprināt imūnsistēmu iegūstot vērtīgus vitamīnus.

Neapstrādātas dzērvenes satur šķiedrvielas, ogļhidrātus, vitamīnus un antioksidantus, padarot tās par lielisku papildinājumu veselīgam uzturam.

Bet kā uzņemt šo super ogu vērtīgās īpāšības nesezonā? Dzērveņu ekstraktu, kas patiesībā ir tās pašas ogas var iegūt nesezonā ar uzturbagātinātājiem vai ar saldētu ogu palīdzību.

Vienīgi, jāņem vērā, cik daudz šis dzērveņu ekstraksts ir “tīrs” jeb bez saistvielām. Un MUSS vitamīni urīnceļiem satur 100% dabīgu dzērveņu ekstraktu.

Tādēļ, aplūkosim 5 faktus kā dzērvenes var palīdzēt mūsu veselībai, imunitātei un kā tās iekļaut mūsu ikdienā.

1. Vitamīni dzērvenēs  imunitātes stiprināšanai

Dzērvenes ir kā spēkstacija mūsu organismam, kuras apvieno bāgātu vitamīnu un minerālvielu kombināciju, tostarp A, C un E vitamīnus, kāliju un mangānu. Kuri, savukārt, var palīdzēt veicināt pozitīvu ietekmi uz mūsu imūnsitēmu.

vitamīni dzērvenēs

Pētījumi atklāj, ka dzērvenēs saturošie antioksidanti, piemēram, proantocianidīni, palīdz neitralizēt kaitīgos brīvos radikāļus, līdz ar to spēcinot mūsu imūnsistēmu. Papildus tam, dzērvenes ir bagātas ar C vitamīnu, kas sniedz mūsu ķermenim papildus aizsardzību iekaisuma gadījumā.

“C vitamīns palīdz aizsargāt mūsu imūnsistēmu, samazinot alerģiskas reakcijas un cīņā pret infekcijām.”


Pētījums no “Indian Journal of Clinical Biochemistry”

 

 

Dzērveņu ekstrakts var palīdzēt samazināt simptomums dažādu infekciju gadījumā, šeit ir 6 galvenās dzērveņu ekstrakta priekšrocības.

1. Sēcīgs antioksidantu avots.

2. Var palīdzēt samazināt iekaisumu.

3. Var veicināt zarnu trakta veselību.

4. Dzērvenēs saturošie vitamīni satur antibakteriālu iedarbību.

5. Var palīdzēt uzlabot urīnceļu veselību.

6. Vitamīna C avots.

6 Benefits of Cranberry Extract

2. Dzērvenes sievietes veselībai premenstruālā sindroma (PMS) sāpju mazināšanai

Sievietes viens no galvenajiem mērķiem ir justies labi jebkurā cikla fāzē, jo ​​tas ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī veicina emocionālo un garīgo labsajūtu.

Premenstruālais sindroms (PMS) ir viens no visbiežāk sastopamajiem traucējumiem, ar ko saskaras sievietes reproduktīvā vecumā, un tas var ietekmēt sieviešu emocionālo un fizisko labsajūtu.

Jaunākie pētījumi liecina, ka mikroelementi, īpaši kalcijs, magnijs un B vitamīns, samazina PMS simptomus, piemēram, krampjus, sāpes muguras lejasdaļā un trauksmi. Dzērveņu pievienošana uzturam ir vienkāršs un efektīvs veids, kā palielināt magnija uzņemšanu.

 

Sievietēm vecumā no 18 gadiem ieteicamā magnija ikdienas deva ir 320–360 mg, kas grūtniecības laikā palielinās līdz 360–400 mg. Vīriešiem vecumā no 18 gadiem jācenšas uzņemt 400–420 mg magnija dienā.


Fakti par magnija ieteicamo ikdienas devu no Nacionālā Veselības Institūtu (National Institutes of Health 

 

 

3. Dzērvenes var palīdzēt priekš urīnceļu veselības

Dzērvenes sauc arī par super ogām, jo tās ir spēcīgs antioksidantu avots, kas var palīdzēt cīņa pret urīnceļu infekcijām jeb UTI.

2020. gada veiktais klīniskais pētījums norāda, ka dalībnieki, kuri lietoja dzērveņu ekstrakta kapsulas, pēc 10 kapsulu lietošanas dienām novēroja urīnceļu simptomu uzlabošanos un Escherichia coli (E. coli) baktēriju klātbūtnes samazināšanos urīnā.

Tas liecina, ka dzērveņu ekstrakta kapsulām var būt labvēlīga ietekme uz urīnceļu veselību, samazinot urīnceļu infekciju simptomus. MUSS 3u uzturbagātinātāji urīnceļiem satur 100% dabīgu  dzērveņu ekstraktu, brūkleņu ekstraktu (brūklenēm arī ir labvēlīga ietekme uz urīnceļu veselību) un cinku.

Iegādājies 3U!
 

Vitamīni ir radīti sadarbībā ar Rīgas Stradiņu Universitāti. Vairāk par meža ogu labo ietekmi uz mūsu veselību lasiet RSU pētījumā.

 

4. Var palīdzēt uzlabot sirds veselību

Par cik dzērvenes satur fenolskābes (kam piemīt antioksidanta īpašības), tostarp hidroksibenzoskābes un hidroksikanēļa skābes, kā pierādīts pētījumā šīs skābes var labvēlīgi ietekmēt sirds un asinsvadu veselību. Šīs skābes palīdz:

  • Uzlabot holesterīna līmeni.
  • Samazināt asinsspiedienu.
  • Veicināt asinsvadu veselību, kas var samazināt sirds slimību un insulta risku.

Kā arī, pavisam nesen veikts pētījums atklāja, ka 100 gramu svaigu dzērveņu ikdienas patēriņš būtiski ietekmē asinsvadu darbību, tādējādi uzlabojot sirds un asinsvadu veselību.

cranberry health benefits

5. Vērtīgākās dzērvenes atrodamas Latvijas mežos

Svarīgi atzīmēt, ka fenolskābes līmeni dzērvenēs, kas nodrošina antioksidanta īpašības, var ietekmēt dažādi faktori. Šie faktori ietver:

  • Dzērveņu veids.
  • Veids kā dzērvenes tiek iegūtas.
  • Ģeolokācija.
  • Kilmats.
  • Dzērveņu nogatavošanās pakāpe.
  • Ogu novākšanas laiks.
  • Dzērveņu uzglabāšana un pārstrāde.

MUSS saimniecība ievāc dzērvenes un citas ogas, piemēram, mellenes, kurām arī ir labvēlīga ietekme uz veselību, no Latvijas valsts mežiem. Vairāk par to kāds ir MUSS noslēpums lasīt šeit.

 

Divi vispazīstamākie dzērveņu veidi - kurš labāks?

    1. Amerikāņu dzērvenes jeb kultivētā dzērveņu šķirne

    Amerikas dzērvenes (Vaccinium macrocarpon) jeb "lielā" dzērvene ir plaši pieejama un plaši kultivēta dzērveņu šķirne, kuras dzimtene ir Ziemeļamerika.

    2. Eiropas dzērvene tajā skaitā Latvijas meža dzērvenes

    Eiropas dzērvenes (Vaccinium oxycoccus), kas pazīstamas arī kā meža dzērvenes vai purva dzērvenes, ir sastopamas, galvenokārt, Eiropā. MUSS vitamīni-3u ir izgatavoti, izmantojot dzērveņu ekstraktu, kas iegūts no neskartiem purviem Latvijas mežos.

    Wild Cranberries vs Cultivated Cranberries

    Abu veidu dzērvenes ir lielisks bioaktīvo savienojumu avots, saturot, ogļhidrātus, šķiedrvielas, magniju un vitamīnus C, E un K1, kas var ievērojami palīdz spēcināt imunitāti.

    Parūpējies par savu veselību izvēloties dabas veltes!

    Dzērveņu ekstrakta iekļaušana ikdienā kļūst arvien populārāka, kā dabīgs papildinātājs imunitātes stiprināšanai jebkurā sezonā. Šajā gadījumā, dzērvenes ir ne tikai skābeni gardas, bet arī, pateicoties vērtīgajām īpašībām, spēj palīdzēt veicināt mūsu labsajūtu ik dienu.

    Grozs

    Jūsu grozs ir tukšs.

    Izvēlies produktus

    Select options